Vasutasnap

Július második vasárnapján (idén július 11.) tartják a vasutas napot, ehhez kapcsolódóan összegyűjtöttük a környék kisvasútjait. A legtöbb erdei vasút nyitott kocsikkal közlekedik, így utazás közben is testközelből élvezhetjük a friss levegőt és a természet szépségét.

 

Ha épp nincs lehetőségünk messzire menni, akár a szentendrei Skanzent is körbezötyöghetjük a gyerekekkel.

Skanzen - Skanzen Vonat

(forrás: skanzen.hu)

 

(forrás: gyerekkel.com)

Királyréti Erdei Kisvasút 

 

(forrás: erdeiprogramok.hu)

Kemencei Erdei Múzeumvasút

 

 

Gödöllői Erdei Vasút

 

 

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton 4-6. osztályos gyerekek teljesítenek szolgálatot, miután részt vettek a vasút tanfolyamain. Jelentkezni a gyermekvasút honlapján lehet, ahol a kirándulni vágyók és érdeklődők is hasznos információkat találnak.

 

Az ország rengeteg pontján található még erdei vasút, keressétek fel őket egy-egy családi kirándulás keretében!Érdemes a nyaralás tervezésekor az aktuális közlekedésről, menetrendekről előre tájékozódni.

kisvasut.hu

 

Múzeumok

 

Tudtátok, hogy a szentendrei HÉV kezdetben még gőzmozdonnyal közlekedett? A Városi Tömegközlekedési Múzeumban többféle, különböző korszakokból származó kötöttpályás járművet, illetve közszolgálati autókat is megnézhettek kül- és beltéren egyaránt.

(forrás: iranyszentendre.hu)

 

Régi mozdonyokat, modellvasút kiállítást nézhettek meg a Magyar Vasúttörténeti Parkban, ahol egy egészen kicsi vasútra is felültethetitek a gyerekeket.

Magyarország, Budapest, Vasúttörténeti Park, 424-es, 411-es, SzG [Digitális  Képarchívum - DKA-033034]

 

Vonatos könyvajánlónkat a képre kattintva találjátok.