Programajánló családoknak

 

Gyerek(ek)kel a családban nem feltétlen kell megvárni azt az egyetlen napot az évben, amit gyermeknapnak hívunk, de természetesen ezt a napot is különlegessé tehetjük olyan programokkal, amelyen nemcsak a kicsik, de az egész család jól érezheti magát. Erre Szentendre is számos lehetőséget kínál. Íme néhány ötlet a teljesség igénye nélkül:

 

Akár helyiként, akár látogatóként érdemes sétát tenni a belvárosban, ahol a forgalomtól elzárt sétálóutcán könnyebben szabadjára engedhetjük a kis motorosokat, bicikliseket.

 

Ha szeretnénk elkerülni a vásárlásra ingerlő üzleteket, kanyarodjunk inkább a Duna-part felé, ahol talán a hűséges (jó falatokra váró) kacsák is nagy örömet okozhatnak a legkisebbeknek.

 

A közelben található a város nemrég megújult "kék" játszótere is.

 

A Duna-parttól a Bükkös-patak mellett sétálva megtaláljuk a patakparti játszóteret is, vagy továbbsétálhatunk a Bükkösvény árnyas fái alatt.

 

A Duna-korzón, vagy a Bogdáni utcán végigsétálva érkezünk el a Japánkerthez, ahol egy halastavat is megcsodálhatunk.

 

Borús, vagy éppen túl meleg idő esetén múzeumlátogatást is tervezhetünk. A belváros művészi tárlatai mellett a gyerekeket inkább érdekelheti a Városi Tömegközlekedési Múzeum.

 

Szintén a belvárosban találjuk a Mikrocsodák Múzeumát.

 

A városból éppen kiérve találjuk a Szabadtéri Néprajzi Múzeumot (Skanzen), ahol a csodás környezeten és az állandó kiállításokon túl az alkalmakhoz kapcsolódóan egyéb programokkal is várják a családokat.

 

De ha kicsit előbb lekanyarodunk a főútról (Sztaravodai út), megtaláljuk a Szentendrei Kisállatkertet, melyet egy kedves és lelkes család üzemeltet.

 

A gyermeknapi hétvége aktuális programjai:

Lurkócia a Főtéren

Szentendrei gyermeknap

 

Természetesen a gyermekkönyvtár is szeretettel várja a családokat.

Szabadidős könyvajánlónkat a képre kattintva találjátok.